Friday, 31 March 2017

PROSES KURUS YANG SELAMAT DAN BERKESAN


KLIK DISINI UNTUK PESANAN : SET KURUS

Di atas ini merupakan SET SLIMMING LENGKAP SHAKLEE. Banyaknyer...nak ambik semua ke ??? . Saya akan terangkan Set Slimming yang lebih berkesan dan selamat untuk anda. Hubungi saya untuk medapatkan khidmat konsaltan tentang pengambilan Set Slimming Lengkap yang anda. 

WhatsApp "Order Shaklee" ke 017-336 4128 @ klik Order Shaklee

Pecahkan Dinding Lemak Dengan Lecithin


Cara kuruskan badan cepat bermula dengak aktif melalui proses memecahkan lemak. Lecithin adalah sejenis asid lemak yang sangat berfaedah. Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya (Non GMO). Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530 mg lecithin. 



Lecithin adalah cara kuruskan badan cepat kerana ia adalah pelarut yang sangat hebat. Lecithin membantu menguruskan badan dengan membakar lemak- lemak jahat dibawah kulit.



Bahkan Lecithin adalah cara kuruskan badan cepat yang sangat baik kerana ia akan mengekalkan lemak dalam bentuk cecair supaya dia tidak melekat didinding saluran darah. Hebat kan !



Antara fungsi Lecithin dalam menguruskan badan dengan cepat adalah seperti:

  • Menurunkan paras kolesterol dengan mencarikan lemak dan menghalang mengumpulan kolesterol
  • Kolina yang terdapat dalam lecihtin akan meningkatkan metabolisma dan membakar lemak dengan cepat
  • Melindungi sel dengan memastikan pergerakan lemak, zat dan lebihan ke seluruhan badan

BAKAR LEMAK DENGAN OMEGA GUARD

OMEGA GUARD
Fungsi Omega adalah sangat hebat dalam cara menguruskan badan cepat.



Omega Guard Shaklee mengandungi Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) iaitu asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.



Kandungan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mampu menjadi Booster untuk menguruskan badan dengan cepat.


Satu kisah mengenai kajian di University Of South Australia menunjukkan pengambilan minyak ikan memberi kesan sangat besar pada mereka yang bersenam. Kombinasi bersenam dan pengambilan minyak omega dapat meningkatkan peredaran darah dan enzim untuk membakar lemak. Hasilnya berat badan mereka turun 2 kg selepas 2 minggu. [ Sumber WeightLossResources]

Fungsi dan cara menguruskan badan dengan Omega Guard Shaklee seperti dibawah:
  • Mengaktifkan hormon dalam badan untuk membakar lebih lemak
  • Meningkatkan tahap metabolisma tubuh
  • Mengurangkan penghasilan lemak perlindungan di pinggang
  • Mengurangkan selera makan
  • Menukarkan lemak kepada tenaga
Jadi fungsi-fungsi Omega Guard ini adalah cara kuruskan badan cepat yang sangat efektif.

DETOKS DENGAN HERB-LAX DAN ALFAFA
HERB LAX ni pulak sesuai diambil oleh pengguna yang mengalami masalah susah ke tandas (sembelit)...ade kan yang sampai seminggu tak buang??? (normally perempuan la) =) ....so sangat2 digalakkan ambik HERB LAX...

Manafaat Herb Lax
  • pembersihan najis yang tersekat
  • meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
  • membantu masalah sembelit
  • tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
  • mengempiskan perut
  • ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebaai minuman teh herba.

Fungsi Alfafa untuk detox badan. meneutralkan asid dalam badan , membuang toksik dalam badan dan membantu masalah penghadaman dan pencernaan. selain itu ada mantaat lain dalam Alfalfa bagus untuk proses tubuh. 

Manafaat Alfalfa

  • Kalsium – membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.
  • Zat Besi – diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.
  • Kalium – perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk digests lemak.
  • Fosforus – diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.
  • Klorin (klorida) – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.
  • Sodium – mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.
  • Silikon Magnesium – membantu badan untuk menangani sembelit, ketahanan saraf , melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.


KENYANG TANPA LEMAK DENGAN ESP (SOY PROTEIN ISOLATE POWDER)



Satu lagi proses atau cara kuruskan badan adalah kenyang tanpa lemak. Maksud kenyang tanpa lemak ialah anda ambil makanan tanpa kandungan lemak tapi cukup untuk memberikan tenaga.

Jadi pengambilan ESP ini akan memberi tenaga dan rasa kenyang pada perut. Takkanlah anda masih nak makan makanan yang berlemak tinggi kalau anda dalam proses nak kurus kan
Manafaat ESP

  • ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri 
  • ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda 
  • ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih 
  • Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat 
  • ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam 
  • Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum 
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. 
  • Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati. 
  • Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit.

KENYANG BERSAMA CINCH SHAKE MIX



Bagi pengguna yang tak suka rasa soya ESP, boleh ambik CINCH sebagai ganti...CINCH ni ade 3 perasa, coklat, vanilla dan cafe latte...CINCH bukan ubat kurus, tapi buat kita rasa kenyang+tegapkan badan...so lepas kurus, tkdelah badan menggelebeh sana sini...Bagi saya, CINCH ni boleh diambil tanpa tambahan2 di ats(kalau ambik sekali, lagi la cepat kurus) kerana fungsi CINCH sendiri dah lengkap.


Manafaat Cinch Shake Mix 

  • Memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya
  • Mengurangkan selera makan bagi anda yg tak boleh control nafsu makan
  • Menberi tenaga berpanjangan so anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian
  • Meningkatan metabolisme badan
  • Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dgn cepat bila dah kurus
  • Anda boleh mengambil carbo spt nasi dsb tetapi dgn kadar yg sedikit 
  • Menghilangkan lemak yg berlebihan dan mengurangkan inci pada badan


KLIK DISINI UNTUK PESANAN; SET KURUS

Testimoni sendiri

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli SET KURUS SHAKLEE !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

Wednesday, 29 March 2017

KENAPA PERLU KURUS

KENAPA PERLU KURUS 
Manusia dilahirkan dengan saiz, tinggi, dan bentuk badan yang berbeza. Sebab itu, tidak semua orang mempunyai ketinggian, bentuk, dan berat badan yang sama. Berat badan sepatutnya dikategorikan sebagai sederhana, iaitu tidak gemuk dan tidak pula kurus. Jika anda hendakkan berat badan sebegini, anda perlu menjauhi makanan yang mengandungi banyak lemak dan kalori. Tetapi, jangan berlapar sehingga badan berubah menjadi kurus. Makanlah dengan cukup. Oleh itu, banyakkan makan makanan berkhasiat seperti buah-buahan dan sayur-sayuran kerana badan anda amat memerlukan makanan tersebut.

Ramai beranggapan kurus tak penting….yang penting bahagia….betul ker…………..tak pandangan saya ianya kurang tepat kalau kita lihat dan fikir dari banyak sudut. Di sisi pencipta kita semuanya sama sahaja…..tapi bila gemuk kita lebih mudah terdedah kepada pelbagai penyakit

Sekiranya berat badan berlebihan, pelbagai keadaan serta masalah boleh berlaku, antaranya ialah:

v Penyakit kardioviskular (berkaitan dengan jantung)
v Strok (angin ahmar)
v Diabetes (kencing manis)
v Paras kolestrol darah yang tinggi
v Gout
v Sakit di bahagian bawah belakang badan
v Sukar bernafas
v Gangguan pembuangan air kecil
v Penyakit hati

Bahkan bukankah Nabi Muhammad SAW pernah bersabda yang berbunyi:
Daripada Aisyah r.a., “Bala yang pertama sekali berlaku kepada umat ini sesudah kepergian Nabi SAW ialah kekenyangan perut, sebab apabila sesuatu kaum kenyang perutnya, GEMUK badannya, lalu akan lemahlah hatinya dan akan bermaharajalela syahwatnya.”- (Hadis riwayat Bukhari )

MACAM MANA NAK KURUS 





Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli SET KURUS SHAKLEE !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

Tuesday, 28 March 2017

KELEBIHAN ANGGUR MUSCADINE DALAM VIVIX




Anggur Terlebih Kromosom, Adakah Jadi Masalah Sindromik Macam Manusia?


Kalau ada orang kata 'makanan sunnah' ialah makanan terbaik, jangan tak tahu dalam Vivix pun ada makanan sunnah, iaitu anggur. Anggur kan makanan penghuni syurga.

Dalam Vivix ada anggur terbaik lagi, iaitu anggur muscadine. Anggur ni tak sama dengan anggur biasa dari segi genetiknya. Sebab anggur biasa ada 19 pasang kromosom, tetapi muscadines satu satunya anggur di dunia yang mempunyai 20 pasang kromosom.

Kalau manusia, berlebih kromosom mesti ada sindrom tertentu. Contohnya Sindrom Down ialah sebab lebih 1 kromosom pada krosomom 21. Anggur pula macammana? Samalah, tapi bukan jadi penyakit. Dengan lebihan 1 kromosom ia membantu anggur muscadin untuk hidup dalam iklim yang tak mampu ditahan oleh anggur lain. Maksudnya dia jadikan anggur muscadin lebih tahan lasak.

Anggur muscadine juga mempunyai 6x kandungan resveratrol berbanding anggur merah biasa. Resveratrol adalah bahan kimia yang melindungi anggur muscadine daripada serangan bakteria, kulat, serangga, cuaca yang teruk, dan lain-lain. Pendek kata, resveratrol yang membantu anggur muscadine untuk jadi tahan lasak.


Anggur Muscadines kaya dengan "polyphenols" terutamanya flavonoids. Flavanoids mengandungi "proanthocyanidins" dan "anthocyanin" dan "phytoalexins" yang berfungsi sebagai antioksida yang kuat, antikanser, mencegah penyakit jantung dan meningkatkan imun system seperti pesakit AIDS

**(kajian oleh Yao LH et al, 2004)

Anggur Muscadine mengandungi 40x lebih tinggi antioksida dan mempunyai kandungan quercetin (komponen flavonoid) yang terlampau tinggi berbanding anggur merah lain. University of Maryland Medical Centre mendapati Quercetin melindungi manusia daripada Penyakit Jantung, mematikan sel kanser, mengurangkan Allergik, mengurangkan risiko aterosklerosis yang menyebabkan strok, menurunkan paras kolesterol LDL, menurunkan tekanan darah tinggi (sistolik), merawat interstitial cystitis dan megurangkan simptom keradangan.


Subhanallah.. makin banyak baca pasal anggur muscadine ni, makin rasa sayangnya Allah kat kita. Dia ciptakan tumbuhan terbaik untuk kita dapatkan manfaat kesihatan daripadanya.

Satu lagi aspek menarik tentang muscadines, ia adalah SATU-SATUNYA anggur yang mengandungi asid elagik, yang telah menjadi tumpuan pelbagai kajian berkenaan anti-kanser dan tumor. Asid elagik didapati mampu mencegah kanser dan membantut pertumbuhan kanser & mengelakkan sel kanser merebak.

Pada 1 September, 2007, Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) dan Institut Kanser Kebangsaan (NCI) menerbitkan hasil kajian mereka berkenaan kulit anggur muscadine dalam Jurnal Penyelidikan Kanser.


Allah takkan ciptakan sesuatu dengan sia-sia kan?
Apa kata kita rebut nikmat dunia yang Allah bagi kepada kita untuk bantu kita jaga kesihatan, supaya boleh ofer ibadah yang berkualiti sebagai tanda bersyukur.

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli SHAKLEE VIVIX !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

Monday, 27 March 2017

SHAKLEE CINCH SHAKE MIX


Cinch Shake Shaklee merupakan minuman formula proprietari yang dipertingkatkan dengan leucin. Shaklee menggunakan pengalaman penuh selama lebih 50 tahun dalam dunia nutrisi untuk membangunkan formula Cinch Shake dengan harapan penurunan berat badan menjadi lebih mudah dan selamat.

Ingat apa-apa yang kita nak isi dalam badan kita pastikan bende tu selamat untuk long term. Jangan tertipu dengan hasil yang cepat tapi ada kesan sampingan berbahaya pada badan kita. Cinch Shake memang selamat diambil, dijamin!


Cinch Shake Mix didatang dengan 3 perisa , Cafe Latte , Vanilla dan Choklat 

Kenapa Cinch Shake Shaklee berkesan dan berbeza dari minuman jenama lain?
  • Membantu mengekalkan jisim otot tanpa lemak 
  • Menghilangkan lemak, berat dan inci (inch loss) 
  • Terbukti secara klinikal 
  • Diperkasa dengan leucin 
Secara ringkasnya Cinch Shake berjaya membuat anda mengawal rasa lapar, meningkatkan tenaga, menyokong metabolisme dan memberi kepuasan kepada pengguna. 

Apa itu Leucin?
Leucin merupakan asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh. Ia merupakan satu-satunya asid amino yang boleh merangsang sintesis protein otot. Cinch Shake Shaklee yang diperkasa dengan leucin terbukti mampu mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak dan menghilangkan lemak, berat dan inci.

Apa yang kita akan dapat dalam 1 hidangan Cinch Shake Shaklee?
  • Indeks glisemik rendah - 22, sesuai untuk pengidap kencing manis
  • Diperkasa dengan leucin untuk memelihara otot semasa menurunkan berat badan. 
  • Lengkap dengan 24 jenis vitamin dan mineral
  • Tinggi protein (24g setiap hidangan) memberikan anda rasa puas dan kenyang 
  • Tinggi serat (6g setiap hidangan) 
  • Sumber soya bebas GMO
  • Tiada perasa, pewarna atau pemanis tiruan. 
  • Rasa yang sangat enak, memberikan kepuasan semasa menurunkan berat, datang dengan 3 perisa yang sedap, lazat seperti coklat, cafe latte dan vanila. 
Lagi satu hal yang sangat penting untuk kite mengambil protein ketika menurunkan berat badan supaya bile kite slim nanti badan kite tak menggeleber, lembik. Memang betul kite berjaya kurus, turunkan berat sampai berpuluh kilo tapi apa maknanya.

Resepi untuk hidangan yang lebih enak. 

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli SHAKLEE CHNCH SHAKE MIX !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

SHAKLEE HERBAL BLEND MULTIPURPOSE CREAM

Herbal Blend Multipurpose cream ialah krim yang menenangkan. Ianya telah diuji secara klinikal dimana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut , siku serta tumit kaki. Ianya dingin , bermentol dan tidak berminyak. 

Kandungan di dalam Herbal Cream Shaklee ini ialah :-
  • Ekstrak pelbagai jenis herba semulajadi terpilih
  • Tanpa steroid
  • Dingin dan tidak berminyak
  • Telah menjalankan clinical test
  • Tiada keraguan dan tiada racun
1. Horse Chestnut / Buah berangan ( haaa,,tu lah baru tau kan buah berangan pun banyak khasiatnya! )

Buah ni kita selalu jumpa di Utara Malaysia, biasanya mereka suka disalai dengan biji kopi dan makan . Tetapi ianya mempunyai banyak khasiat dan dijadikan salah satu bahan didalam krim Shaklee ini. Ia membantu melawan tanda-tanda penuaan pada kulit, ciri-cirinya yang anti radang seperti mengurangkan bengkak, lebam di kulit, dan memperbaiki lebam dan kebiruan pada kulit akibat kapilari darah pecah di bawah kulit. 

2. Sage


Herba ini dapat membantu meningkatkan peredaran darah dan merangsang pembaharuan sel-sel. Ianya juga kaya dengan vitamin A dan kalsium serta antioksidannya membantu memerangi radikal bebas pada kulit.

3. Rosemary ( wow sedap namanya kan?? )

Rosemary merupakan sumber zat besi , kalsium, dan vitamin B6 yang menyokong tahap kolagen yang sihat .Disamping itu, ia kaya dengan mangan dan mineral yang membantu mengurangkan kedutan dan mengelakkan kulit menjadi rosak. Apabila adanya radikal bebas pada kulit kita ia bukan sahaja merosakkan kulit malah membawa kedutan, tona tidak sekata serta kendur.

4. Yarrow

Yarrow ini pula mengandungi bahan anti radang dan anti septik. Di mana, ia dapat memperbaiki tisu yang rosak di dalam badan . Ia boleh dipraktikkan bagi kegunaan luar , menyembuhkan luka , luka terbakar , ulser , alahan kulit dan juga bengkak .

Apakah Khasiat Herbal Cream Shaklee ??
  • Melembutkan kulit yang kasar ( di kawasan lutut dan tapak kaki/ tangan )
  • Membaiki kulit-kulit pecah ( tumit kaki )
  • Menyelesaikan masalah gatal-gatal kulit
  • Menghilangkan parut termasuk demam campak & chicken pox (selepas mandi dengan Basic H Shaklee -guna bersama-sama )
  • Menghilangkan ruam padi bayi ( melecet celah kangkang, leher ,pelipat kaki )
  • Menghilangkan ruam susu pada muka bayi sebagai losyen bagi kegunaan harian
  • Baik untuk demam ( disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).
  • Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda
  • Membuang selulit serta memecahkan lemak berlebihan

Siapa yang boleh guna??
  • Bayi
  • lelaki mahupun wanita 
  • Pesakit Ekzema ( masalah kulit )
  • Bakal ibu yang bakal menimang cahaya mata / bayi
  • Mereka yang mahu kempiskan perut buncit dan berlemak
  • Mereka yang mahukan kulit sentiasa cantik dan lembut
  • Mereka yang sering demam
  • Kanak-kanak yang sering berkudis dan gatal-gatal badan
  • Warga emas

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli SHAKLEE HERBAL BLED MULTIPURPSE CREAM !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

Friday, 24 March 2017

NOVEL MR.HOPELESS ROMANTIC

"Andai cinta tak perlu kecewa , aku orang yang paling bahagia."

Novel Mr. Hopeless Romantic ini kesinambungan dari Novel Cik Serba Tahu. Tetapi ini kisah Carl Adham Hero dari novel Cik Serba Tahu. Novel ini adalah kisah Carl. Dalam Novel ini juga banyak perkara- perkara terjawap dari Novel Cik Serba Tahu. Novel yang mempunyai ketebalan 302 muka surat menyingkap cerita kisah Carl Adham yang terperangkap dengan Pakcik Ismail Itam Interpol ayah Aerna. 

Kisah mereka bermula satu insiden didepan rumah Dato Azli. Carl yang memandu laju hampir terlanggar kereta yang dipandu oleh Aerna. Disitu berlaku sedikit pertelingkahan membuatkan Carl tidak berpuas hati. Carl yang tidak berpuas hati terus menghubungi pejabat sepupunya Ben. Disitu Aerna yang berpura-pura mengaku Ben. Carl yang ingin mendapat no. talifon Aerna kerana tidak berpuas hati. Malangnya Carl yang tidak mengenali suara ben telah terpedaya dengan muslihat Carl terus memberi no. Telifon ayahnya pada Carl. 

Carl yang berpuas hati lalu menghubungi no. berkenaan. Alangkah terkejut bila Pakcik Ismail Itam Interpol yang bercakap. Carl yang terpaksa berbohong untuk mendapatkan maklumat Aerna terperangkap dengan muslihatnya sendiri. Pakcik Ismail tidak suka Aerna berkerja dengan keluarga Dato Azli. Pada Aerna keluarga Dato Azli adalah "priority". 

Pada pakcik Ismail ini adalah peluang untuk Aerna berhenti kerja dan memberi keutamaan pada diri sendiri. Carl Adham tidak ada jalan lain dan terpaksa bersetuju. Tak sampai 24 jam berjumpa Carl Adham diumumkan sebagai menantu Pakcik Ismail Itam Interpol di majlis rumah Dato Azli. Semua orang terkejut bila pengumuman itu keluar dari mulut pakcik Ismail. Dimajlis itu bekas tunang Carl terkejut bila Carl memperkenalkan Aerna sebagai bakal isteri Carl. Sarah fikir Carl akan terus menunggunya setelah majlis perkahwinan mereka dibatalkan kerana Sarah menghilangkan diri dihari perkahwinan mereka. 

Dato Azli sekeluarga turut terkejut kerana Dato Azli beranggapan Aerna bercinta dengan anaknya. Keputusan Carl sampai ke teliga keluarga Carl. Mereka terkejut dan ingin m=berjumpa dengan perempuan yang istimewa yang berjaya merobohkan tembok yang tebal dibina oleh Carl untuk berkahwin. 

Aerna sambut baik oleh keluarga Carl. Tetapi Sarah tidak berpuas hati dengan pilihan Carl. Pada Sarah , Aerna bukan calon yang terbaik . Pada Carl , dia tidak kisah siapa Aerna yang penting seluruh keluarganya menyenangi kehadiran Aerna. Tidak hairanlah keluarga Dato Azli senang berurusan dengan Aerna. 

Dengan bantuan Pakcik Ismail , membongkar kegiatan Sarah adalah kerja mudah. Sarah sebenarnya bukan ikhlas menerima Carl. Sebenarnya Sarah masih sama seperti dahulu berpeleseran dengan ramai lelaki. Aerna terpaksa mengaku yang dia pernah berjanji dengan Sarah tidak akan menerima pinangan dari Carl dan akan menyatukan Carl dengan Sarah. 

Aerna mengaku dia bersalah keran Aerna terlalu percaya kata- kata Sarah yang terlalu mencintai carl. Oleh kerana Carl adalah Mr. Hopeless Romantic Aerna tidak mampu menolak cinta cari Carl. Seperti yang dijanjikan akhirnya Carl dan Aerna disatukan seperti yang diminta oleh Pakcik Ismail Itam Interpol . Siap pakej sekali kahwin dengan anak dapat bapak sekali. 


Sinopsis dari kulit novel 
Andai cinta tak perlu kecewa, akulah orang yang paling bahagia. Ya, pasti aku sedang berbahagia dengan Sarah Nadine. Tak ada orang lain yang boleh membahagiakan aku, kecuali Sarah Nadine. Punyalah hopeless romantic aku masa tu!

Tapi...

Sarah Nadine tinggalkan aku sewaktu hari pernikahan aku dengan dia. Lebih kecewa, dia memilih lelaki lain berbanding aku. Walaupun begitu, aku tetap tak boleh nak lupakan Sarah Nadine. 

Mengharapkan dia kembali? Memang tak lah! Tapi, kenapa masih lagi teringat dan tak boleh nak move on? Kenapa aku masih lagi menutup pintu hati aku dan tak mahu mencuba cinta baru?

Arghhh Carl... kau memang Mr. Hopeless Romantic betul! Tak serik nak lupakan cinta lama tapi, tak minat pun nak mulakan cinta baru! Apa maknanya tu? Hopeless lah!
Sehinggalah...

“Pak cik boleh dakwa kamu dengan macam-macam dakwaan. Termasuk tuduhan memiliki 500 gram dadah. Kamu tahukan 15 gram heroin pun, hukumannya mati mandatori? Kamu jangan ingat, pak cik tak boleh buat.” – PAK ISMAIL ITAM INTERPOL

Aku menerima ugutan daripada bapak seorang perempuan yang bernama Aerna Isyqee. Semuanya, gara-gara dia membawa BMW pinjam yang hampir mencalarkan Porsche baru aku tu!

Tak pasal-pasal, aku kena ikut rancangan memikat anaknya yang macam Cik Serba Tahu tetapi, hal cinta langsung tak tahu. Kononnya, aku nak cuba cairkan hati Aerna Isyqee dengan rancangan hopeless romantic aku tu. Niat sebenarnya untuk membuatkan dia menyampah dan sekaligus akan menolak permintaan bapaknya.

Masalahnya sekarang, hati aku pula yang kena hacked!

So, Carl... kau dah habis fikir ke?