Friday, 8 September 2017

ATASI MASALAH KULIT KERING DAN MENGELUPAS DENGAN VITAMIN E

Kulit kering dan mengelupas ni menonjol sebab boleh nampak terang-terangan. Tak cantik la kan, jatuh self confidence...Jangan tak tau, ada yang sanggup cancel dating sebab malu dengan kulit kering dan mengelupas. Saya pun pernah alami masalah kulit kering dan mengelupas ni kat area hidung, mulut dan pipi. 

Bila belek muka kat cermin geram je nak tarik-tarik kulit kering mengelupas tu . Masa tu kerja, dah tu nak kena mengadap ramai orang, memang kena pandai-pandai cover dengan alat kosmetik. Kadang-kadang tu alat kosmetik pun bukan boleh percaya sangat. Mula-mula tempek je ok, pastu lama sikit terserlah jugak kulit kering dan mengelupas tu...


Tapi sekarang dah takde masalah tu sebab saya dah jumpa rahsianya. Vitamin E Complex shaklee untuk mengatasi kulit kering dan mengelupas dengan berkesan. Sekarang tak perlu tutup dengan alat kosmetik lagi dah..

WhatsApp "Untuk pertanyaan " ke 017-355 9455 @ klik Untuk petanyaan


Mengapa kulit kering dan mengelupas?
Antara faktor yang menyebabkan kulit kering dan mengelupas ialah
  • Suhu yang rendah
  •  Kulit kurang kelembapan
  • Kurang air dalam tubuh
  • Penggunaan sabun/agen pencuci yang tidak sesuai
  • Penggunaan sesetengah ubat-ubatan
  • Kekurangan zat nutrisi
  • Kulit sensitif
  • Resdung/Alergi
Sebagai antioksidan, Vitamin E boleh bertindakbalas terhadap bahan kimia yang reaktif yang boleh menyebabkan kerosakan sel-sel kulit. Vitamin E juga boleh menyerap tenaga dari sinar ultraviolet (UV). Oleh itu ia memainkan peranan penting dalam melindungi kulit dari radikal bebas yang dihasilkan dari sinar UV.


Vitamin E ni secara semulajadi memang ada pada lapisan epidermis (lapisan kulit paling atas) kita dan ia mempengaruhi penghasilan sebum (bahan berminyak dari liang roma) [sumber].


Sebab tu produk untuk kulit kering akan disertakan dengan vitamin E kan? Dengan vitamin E kulit kita akan menjadi lebih 'moist', tidak terlalu berminyak dan tidak kering. Vitamin E ni boleh juga disapu terus pada kulit atau dibuat masker. Sebab tu ia sangat berkesan untuk mengatasi kulit kering dan mengelupas.


Nak tau produk vitamin E yang paling bagus di dunia? Jana sarankan awak guna Vitamin E Complex keluaran Shaklee. Jom tengok apa kata mereka yang sudah mencubanya.



Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-355 9455 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-355 9455
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

1 comment:

  1. tterimakasih atas informasinya jangan lupa kunjungi kami di http://idblackwalet.com/sabun-pembersih-komedo/

    ReplyDelete