Tuesday, 11 April 2017

SHAKLEE SET SLIPPED DISC

Sakit Belakang tanda Utama Slip Disc

Pernahkan anda merasa sakit belakang yang melampau? Menurut kajian 80% orang dewasa pernah mengalami sakit belakang sekurang-kurangnya sekali seumur hidup. Kebanyakan nya disebabkan oleh aktiviti harian yang lazim dilakukan tetapi dengan cara yang salah. Kesakitan yang melampau menyebabkan anggota badan menjadi kebas, pergerakan terbatas, otot kaki menjadi kejang dan ketika itu tiada apa yang boleh dibuat untuk menghilangkan kesakitan.

Sebelum itu,mari kita mengenal struktur tulang belakang kita. Tulang belakang manusia terdapat ‘jelly-like structure’ yang dipanggil ‘Disc’. Disc ini berfungsi sebagai kusyen pad atau pelindung diantara tulang-tulang pada tulang belakang. Disc ini stabil kerana terdapat ligament yang tebal disekeliling tulang belakang.
Keadaan Disc yang terbonjol

Slipped Disc adalah satu istilah yang digunakan dalam dunia perubatan terhadap kecederaan yang biasa berlaku terhadap tulang belakang. Secara ringkasnya ‘Slipped Disc’ bermaksud disc pada tulang belakang terbonjol atau tergelongsor keluar sehingga menekan urat saraf pada saraf tunjang. Selain ‘slipped disc’, gejala ini juga dipanggil ‘Herniated Disc’, Ruptured Disc’ atau PID (Prolapsed Intervetebral Disc).
Pelbagai Masalah Berkaitan Disc

Apakah Punca Berlaku Slipped Disc?
Proses penuaan antara punca berlakunya Slipped Disc di mana ligament yang memegang disc itu menjadi lemah dan sekiranya terdapat tekanan atau tergeliat sedikit pun, ia mampu menyebabkan gel disc itu pecah.


Namun begitu, aktiviti harian yang dilakukan dengan cara yang salah juga mampu menyumbang kepada risiko slipped disc antaranya:

1. Membongkok terlalu lama
2. Mengangkat beban yang terlalu berat
3. cara mengangkat beban yang salah
4. duduk atau baring dalam posture badan yang salah
5. Kecederaan ketika bersukan (cth: mengangkat berat di gym)

Tanda-tanda Slipped Disc

Radang Bahagian Bawah Belakang

– Sakit yang melampau dan tiba-tiba. Biasanya berlaku di bahagian bawah belakang dan juga boleh berlaku di bahu serta tengkuk.

– Sakit di bahagian bawah belakang boleh menyebabkan sakit menyucuk-nyucuk di bahagian kaki dan tapak kaki. Sekiranya tidak dirawat, penyakit ini boleh melarat dan menyebabkan lumpuh.

Cara Mencegah Berlakunya Slip Disc
  • Menjaga berat badan ideal. berat badan yang berlebihan member bebanan yang lebih kepada tulang belakang
  • Berhenti merokok. Nikotin dalam rokok adalah toksik kepada disc. Ia menghalang disc mengekalkan sifat elastiknya kerana toksik menghalang penyerapan nutrient
  • Amalkan Posture badan yang betul.
Kaedah Rawatan Slip Disc
1. Rawatan Thermal – bertujuan untuk mengurangkan sakit

2. Steroid – suntikan steroid dapat menguankan oto belakang dan mengurangkan kesakitan untuk kesakitan biasa

3.Fisioterapi – Kaedah senaman yang dijalankan bersama pakar untuk menguatkan otot temasuklah menggunakan tuala panas pada bahagian yang sakit.

4. Pembedahan – Langkah terakhir di mana disc yang terkeluar akan dikikis.Untuk kes yang serius,Kepingan besi akan dimasukkan untuk menyokong tulang belakang
Namun begitu, gejala Slipped Disc mampu berulang.
Rawatan Alternatif Bagi Slip Disc

Jadi jika anda sedang mencari beberapa alternatif makanan tambahan, dan bukan hanya bergantung kepada ubat-ubatan, anda sangat disarankan untuk mencuba vitamin Slipped Disc Shaklee. Ia mungkin membantu anda pulih, dan perkara yang terbaik adalah, Shaklee merupakan produk semulajadi dan selamat. Tidak syak lagi!

Untuk mengatasi masalah ini, anda boleh mencuba Set Slipped Disc yang terbukti selamat dan InsyaAllah Berkesan. Jika berminat bolehu bungi saya:-

Merupakan agen anti penuaan di mana menjaga keanjalan struktur Disc tulang belakang dan mengurangkan risiko Slipped Disc. Menyokong kesihatan sendi dan kesihatan tubuh dengan memberikan keperluan secara menyeluruh.

Mengandungi kalsium, magnesium dan beberapa vitamin dan mineral yang lain. Kalsium sangat baik untuk tulang dengan memastikan tulang kuat dan padat. Ia juga penting untuk kesihatan ligamen dan otot. Ostematrix dilengkapi dengan vitamin D untuk membantu penyerapan kalsium dengan lebih cekap dan untuk pertumbuhan tulang.

Omega-3 merupakan anti inflamasi baik. Ia membantu mengurangkan keradangan akibat sakit sendi, mengurangkan degradasi tulang.

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-355 9455 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-355 9455
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

No comments:

Post a Comment