Thursday, 24 August 2017

RAWATAN ALTENATIF TANPA PEMBEDAHAN KATARAK MATA

Anda ingin merawat katarak mata dengan cepat supaya anda tidak perlu menjalani sebarang pembedahan yang mahal?

Teruskan membaca sehingga habis untuk mengetahui cara merawat katarak secara semulajadi. Tetapi sebelum tu saya akan terangkan serba sedikit dulu tentang katarak kepada anda.


Apakah Itu Katarak?
Katarak adalah satu keadaan dimana kanta mata yang jernih (penglihatan terang) akan manjadi kabur. Punca katarak ini terjadi disebabkan oleh proses :

 • Penuaan 
 • Kecederaan pada mata 
 • Penyakit tertentu 
 • Diabetes 
 • Pengambilan sesetangah jenis ubat. Tanda & Gejala Katarak

 • Kabur 
 • Silau 
 • Kerap menukar preskripsi cermin mata 
 • Penglihatan berganda pada sebelah mata 
 • Rabun ayam 
 • Warna kelihatan pudar 
Jika anda salah seorang daripada pesakit diabetes, penyakit ini mungkin akan lebih teruk lagi jika tidak diberi rawatan awal. Pesakit diabetes mempunyai kandungan gula dalam darah yang tinggi akan menyebabkan kanta mata menjadi tebal dan legap lalu menghalang cahaya daripada memasuki mata dengan sepenuhnya.


Keadaan legap inilah yang dinamakan katarak. Sekiranya kadar legap adalah sedikit atau minimal, penglihatan mungkin masih tidak terganggu. Sekiranya kanta menjadi semakin legap dan berkabus, penglihatan akan menjadi lebih teruk dan akan terganggu.

Ini juga akan menjejaskan aktivit harian anda seperti memandu, membaca, menonton TV dan pelbagai lagi.Kebiasaannya, jika anda atau ahli keluarga anda mengalami masalah ini doktor akan menyarankan anda melakukan pembedahan untuk merawat katarak. 

Pembedahan tersebut dilakukan untuk keluarkan kanta mata yang berselaput. Kebiasaannya kanta yang asli akan digantikan dengan kanta implan intraokular (IOL) yang kekal.

Apakah Rawatan Untuk Katarak?
Hanya pembedahan yang dapat merawat katarak. Ingin tahu bagaimana cara pembedahan tersebut? Saksikan Video Pembedahan Katarak Ini

Ngeri dengan pembedahan tersebut?
Terus terang saya katanya, saya juga agak ngeri dan lemah lutut melihat pembedahan tersebut. Bukan sahaja ngeri, tetapi kos pembedahan juga mahal tau.

Cara Mengawal Katarak Daripada Menjadi Lebih Teruk

 • Pemakanan seimbang 
 • Senaman yang berkala (boleh turunkan tahap gula dalam darah) 
 • Diabetes yang terkawal 
 • Lindungi mata dengan kaca mata hitam 
 • Mengamalkan Suplemen Semulajadi 
Pemakanan yang seimbang terutamana bahan antioksidan berupaya mencegah katarak. Disamping itu, perlindungan daripada cahaya ultra ungu dengan menggunakan cermin mata gelap yang disaluti anti ultraungu juga mungkin boleh membantu.

Sumber : Katarak
Dapatkan Vivix – Suplemen Tinggi Antioksidan

Vivix Shaklee adalah salah satu suplemen semulajadi yang tinggi antioksidan. Dengan adanya ramuan tumbuhan campuran botani yang kaya dengan Resveratrol dan Polifenol. Vivix dapat membaiki penglihatan dan penyembuhan luka dengan cepat dan selamat.Carotomax – Membantu Penglihatan Lebih Jelas


Satu produk yang Shaklee keluarkan khas untuk penjagaan mata. Oleh kerana betapa pentingnya mata pada kita, penjagaan mata dari awal adalah WAJIB. Bukan hanya untuk anak-anak kecil tetapi juga remaja, orang dewasa dan selagi kita hidup, kerana fungsi mata sangat penting dalam kehidupan.Carotomax sangat sesuai untuk mereka yang mengalami masalah penglihatan seperti rabun, silau, mata kering dan macam – macam lagi.

Pelabagai Testimoni Vivix & Carotomax
Testimoni 1.0


Testimoni 2.0


Testimoni 3.0

Testimoni 4.0


Hubungi saya untuk saya bantu anda. Lengkap dengan cadangan pemakanan dan aturan supplemen.

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-355 9455 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-355 9455
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

No comments:

Post a Comment