Friday, 18 August 2017

5 SEBAB KENAPA PERLU PILIH VITAMIN JENAMA SHAKLEE

kalau kita survey kat pasaran, bersepah-sepah kan produk kesihatan & vitamin yang terdiri daripada produk tempatan mahupun luar negara. kita pun dah keliru nak pilih produk yang mana satu kan, hehee... saya amat memahami masalah yang anda sedang hadapi sebab saya dulu pun macam anda jugak tapi kini saya adalah seorang "shaklee lover". Pagi ni saya nak kongsi dengan anda semua 5 SEBAB KENAPA ANDA PERLU MEMILIH VITAMIN SHAKLEE bukan produk lain.


PERTAMA- SHAKLEE SYARIKAT PRODUK KESIHATAN PERTAMA DI DUNIA
- Buat pengetahuan anda, syarikat shaklee telah wujud di muka bumi ni dah lebih 5 dekad (50 tahun lebih) dan telah menerajui produk kesihatan semulajadi yang terulung di dunia. Pengasas produk shaklee adalah Doktor Forrest C.Shaklee & pada tahun 1915 beliau telah mencipta "vitalised minerals" iaitu multivitamin yang tertua di dunia yang kini dikenali sebagai Vita-lea (ishh tak sangka kan usia vitalea ni dah genap 100 tahun, huhu). Pendek kata, apabila produk dah berusia ratusan tahun & syarikat pun dah berabad lama, sudah pastilah produk shaklee ni sangat diyakini & selamat, betul tak..?? 

Dr. Forrest C.Shaklee
Pengasas Shaklee

Vitamin pertama di dunia, kini dikenali sebagai VITA-LEA

KEDUA : PRODUK SHAKLEE TERBUKTI SELAMAT
- Apa yang istimewanya produk shaklee ni adalah ia dicipta oleh saintis tau. shaklee mempunyai lebih 60 orang saintis bertauliah yang terdiri daripada pelbagai kaum, bangsa & agama ( melayu je belum ada lagi hehe). Para saintis shaklee menjalankan ujikaji klinikal tehadap produk-produk sebelum dikeluar & dipasarkan demi memastikan produknya selamat.

- Shaklee memiliki makmal kajian & penyelidikan sendiri di Hayward California dan makmal kedua dibina di Standford University in Palo Alto, California.

- Shaklee melaburkan 300 juta USD dalam research & development sedangkan syarikat lain melaburkan lebih benyak untuk pengiklanan demi melariska produk. Selain itu, lebih 83,000 ujian QC dijalankan setiap tahun ke atas produk

- Selain mempunyai barisan saintis sendiri, Shaklee juga mempunyai ahli botani khas dan mereka akan menjalankan lebih 350 ujian ke atas setiap bahan-bahan botani terbaru untuk mengesan logam berat, racun perosak atau mana-mana bahan cemar yang merbahaya.

- Para saintis shaklee menjalankan ujian klinikal ke atas manusia bukan haiwan untuk membuktikan secara saintifik yang produk-produk shaklee boleh diutilisasikan dan selamat ke atas tubh badan manusia. 

KETIGA : SHAKLEE DIAKUI HALAL


Di atas ini adalah sijil halal shaklee untuk tahun 2015 ya, setiap produk shaklee diakui halal oleh sebuah badan halal kat sana yang dikenali sebagai ISLAMIC SERVICES OF AMERICA (ISA) sama macam JAKIM di Malaysia. 


Oh ya, ini bukti bahawa badan halal ISA tu diiktiraf oleh JAKIM Malaysia. kalau anda tak percaya, bolehla buka laman web JAKIM & buat sport check hehehe.

- untuk pengetahuan semua, produk shaklee bagi setiap negara adalah berbeza kilangnya. Bagi negara islam seperti Malaysia & Indonesia, kilangnya memang diasingkan dengan produk untuk negara bukan islam. ini bagi memastikan bahan-bahannya bebas daripada unsur-unsur tidak halal & meragukan. Meh saya bagi bukti Lecithin yang dikeluarkan untuk 3 buah negara, memang tak sama tau. lain negara, lain botol & kadang-kadang sumber gelatin pun berbeza.




So tak ada isu la shaklee tidak halal bagai. Ramai Masters shaklee Malaysia yang pergi melawat sendiri kilang shaklee di USA dan mereka lihat dengan mata kepaka sendiri tau. Malah saintis-saintis shaklee pun ramai yang muslim.

KEEMPAT : PRODUK SHAKLEE TERBUKTI BERKESAN

Anda perasan tak, walaupun syarikat shaklee dah berusia 50 tahun tapi langsung kita tak pernah nampak sebarang iklan komersial di televisyen kan..?? Shaklee pun tak pernah ada duta produk macam produk kesihatan & kecantikkan lain. Itula kelebihan shaklee yang produk lain tak boleh tandingi. Produk lain, hari ni lancarkan produk baru, esoknya tu dah ada duta khas selalunya artis popular keluar iklan kat televisyen hehee.. tak ada artis sebagai duta bukan bermaksud produk shaklee tak bagus akan tetapi shaklee nak lahirkan sendiri duta-duta dari kalangan penggunanya sendiri. Shaklee lebih banyak melaburkan dana untuk menjalankan penyelidikan & pembangunan produk daripada bayar kepada artis yang menjadi duta produk hehe. Kalau kita tengok, ramai oh artis Malaysia & antarabangsa yang menjadi pengguna tegar Shaklee antaranya Rita Rudaini, Asyraf Muslim, Ziela Jalil, Erra Fazira, Oprah, Jennifer Lopez dan ramaiiii lagi. Testimoni sebenar takyah cerita lah, kalau google tu beribu-ribu boleh jumpa. Itulah bukti produk shaklee sangat berkesan & telah memuaskan hati berjuta-juta penggunanya.


KELIMA : PRODUK SHAKLEE BEBAS KIMIA


PARABENS ni adalah antara sejenis bahan kimia yang selalu kita jumpa dalam produk kesihatan & kecantikkan kulit. Malah dalam produk penjagaan bayi pun ada tau. Kesan jangka masa panjang penggunaannya boleh mendatangkan pelbagai penyakit kronik seperti kanser, kerosakan buah pinggang, penyakit kulit dan lain-lain. Istimewanya Shaklee adalah dalam setiap produknya memang tiada bahan Parabens ni.


pendek kata, semua senarai bahan kimi di atas ni memang tak wujud dalam mana-mana produk shaklee. Cuba anda belek produk kecantikkan & kesihatan anda sekarang ni, ada tak salah satu bahan kimia seperti yang saya sebut..?? kalau ada lebih eloklaah anda tinggalkan & campak dalam tong sampah je sebab akan membawa mudharat kepada tubuh anda kelak.

Akhir kata, saya menyeru kepada kawan-kawan kat luar sana supaya jadilah seorang manusia yang bijak dalam memilih produk kesihatan & kecantikkan. Tubuh badan kita ni nak pakai lama kan, kalau boleh tak nak la umur 50 tahun nanti kita dah dapat penyakit macam-macam. Apa yang kita makan & pakai waktu muda la asbab untuk kita hidup dengan lebih sihat, awet muda & cergas di usia emas kelak..

pilihlah SHAKLEE sebagai RAKAN AKRAB anda :) Ingin mendapatkan sebarang produk beserta khidmat konsultasi percuma??

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

Thursday, 17 August 2017

VIVIX BANTU RAWATAN SAKIT BUAH PINGGANG


Banyak info telah saya ketengahkan dalam beberapa posting saya berkenaan Vivix boleh membantu rawatan penyakit buah pinggang. Namun, mungkin menjadi persoalan kepada pesakit atau ahli keluarga, bagaimana Vivix boleh membantu rawatan sakit buah pinggang.

Dalam artikel kali ini saya jelaskan lebih terperinci.

Apakah Resveratrol
Ada suatu bahan dalam Vivix iaitu resveratrol. Resveratrol adalah sejenis antioksida – polifenol, yang didapati pada tumbuhan, buah-buahan, bijian dan kekacang. Kulit anggur merah mengandungi konsentrasi resveratrol yang paling tinggi. Resveratrol bertindak sebagai ‘sistem imunisasi’ untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.

Kajian mengenai resveratrol telah diterbitkan di dalam lebih 2000 jurnal dan kajian penerbitan antaranya oleh University Harvard, National Institute of Aging, National Cancer Institute dan National Cancer Institute of Science, termasuk beberapa kajian di antaranya: 
  • Merencatkan gen kanser
  • Keupayaan menterbalikkan kesilapan DNA
  • Keupayaan sebagai anti kanser
  • Bagaimana Vivix Bantu Rawatan Sakit Buah Pinggang
Ada beberapa artikel saya rujuk dalam hal ini.

Terdapat 2 faktor yang kerap dikaitkan dengan penyakit buah pinggang iaitu Keradangan sistemik.

Tekanan oksidatif: ketidakseimbangan antara pengeluaran radikal bebas dan kapasiti antioksidan. Umpama tekanan oksidatif adalah seperti paku yang terbiar dan berkarat dengan sendirinya. Semakin lama karat akan melemahkan paku. Begitulah dengan buah pinggang. Tekanan oksidatif menyebabkan tisu buah pinggang semakin lemah dan ini dikaitkan dengan masalah buah pinggang. 
Bagaimana resveratrol membantu mengurangkan keradangan dan tekanan oksidatif pada penyakit buah pinggang. Resveratrol dalam banyak kajian telah menunjukkan kesan yang baik termasuk: 
  • Berperanan sebagai anti radang 
  • Membantu meningkatkan pengeluaran enzim antioksidan 
Secara spesifiknya, Vivix dan resveratrol dapat membantu pesakit buah pinggang melalui 7 cara: 
  • Antioksidan: mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nepron buah pinggang dan mengelakkan berlaku kerosakan yang lebih teruk pada saraf buah pinggang. 
  • Meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang yang normal 
  • Mengurangkan penggumpalan platlet pada buah pinggang 
  • Mengembangkan salur darah pada buah pinggang 
  • Mengurangkan proses lipid peroksida. 
  • Mengurangkan kematian sel saraf buah pinggang 
  • Memberikan tenaga pada sel sekaligus pesakit buah pinggang akan merasa bertenaga 
Dari Tahap 4 Buah Pinggang Kepada Normal Dengan Bantuan Vivix

Bagi menunjukkan tahap kerosakan buah pinggang, kita merujuk kepada indekx GFR. GFR merujuk kepada Glomerular Filtration Rate. Berikut adalah jadual tahap GFR

Tahap kerosakan buah pinggang

Bagi perubatan, mereka hanya akan melaporkan tahap kondisi buah pinggang bawah 60 sebagai masalah buah pinggang. Maknanya kalau bawah 60 barulah dikategorikan sebagai penyakit buah pinggang. Tapi kalau pada tahap 2 (antara 60-89), mohon sangatlah kena hati-hati.

Kos Dialisis vs Kos Vivix
Saya diberitahu berkenaan kos untuk dialisis. Ada 2 jenis dialisis 
  • dialisis air 
  • dialisis darah. 
Dialisis air: RM2600 sebulan, kalau di hospital atau klinik kerajaan ditanggung sepenuhnya 
Dialisis darah: percuma sahaja sekiranya dibuat di hospital, tapi kena waiting list. 

Agak ramai ya pesakit buah pinggang ini. Kalau di swasta rm250 sekali dialisis, seminggu perlu 3x. Jadi sebulan lebih kurang rm3000 juga. 

Kalau anda bekerja dengan kerajaan, boleh claim semula dengan kerajaan, pekerja swasta pula boleh tuntut dengan SOCSO. Tapi kalau bekerja sendiri harus tanggung sepenuhnya sendiri. Walaupun ditanggung kerajaan pula, kos bagi 2 bulan pertama kena tanggung sendiri, mungkin sebab ada proses dalam kerajaan yang perlu dibereskan dahulu.
Dari tahap 4 buah pinggang kini normal

Saya bukanlah hendak kata jangan buat dialisis, saya cuma maklumkan kos-kos yang anda akan berdepan. Kos Vivix pula hanya rm503 (harga runcit) dan harga ahli cuma RM403. Biasa customer saya akan jadi ahli terus sekiranya ambil Vivix.

Bagi tempoh 6 bulan hingga setahun untuk ambil Vivix, insyaAllah ia akan membantu rawatan pesakit buah pinggang. Maknanya kos untuk 6 bulan hanya rm2418 (harga ahli) jika diambil 1 botol sebulan. Lebih jimat dan anda akan nampak perubahan yang ketara. Saya tak kata Vivix boleh memulihkan penyakit buah pinggang, tetapi Vivix membantu menurunkan tahap buah pinggang. Sekurang-kurangnya mengelakkan anda daripada terus dialisis seumur hidup. 
Pesakit lebih bertenaga 

Mampu membantu menurunkan tahap buah pinggang (GFR) 
Kalau tanya produk suplemen lain untuk buah pinggang, saya sukar nak jawab sebab saya tidak kaji produk orang lain. Kalau Shaklee memang saya tahu dan inilah yang saya akan explain. Anda boleh cuba Shaklee sebab setakat ini Shaklee terbaik dari segi kualiti, jaminan keselamatan ramuan/produk dan keberkesanan. InsyaAllah kata orang worth your money.

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

PELUANG MENJANA PENDAPATAN EXTRA PENDAPATAN

Alhamdulillah... saya menjalani kehidupan yang lebih sihat sekarang ini...Bermula dengan guna sendiri ambil set darah tinggi , kemudian dikongsi bersama keluarga, termasuk juga rakan-rakan yang menyedari perubahan diri saya yang lebih bertenaga dan berseri.

Saya pasti ramai antara ibu bekerjaya di luar sana mengimpikan bekerja dari rumah dan dapat melihat sendiri anak-anak membesar depan mata. Saya juga begitu mengimpikan begitu. Hidup berumahtangga dan mempunyai anak sebagai amanah untuk dijaga, memerlukan wang yang agak banyak. 

Tapi alhamdulillah, sejak berkecimpung di dalam dunia Shaklee ni, setiap bulan insyallah saya akan dapat extra income untuk membantu suami mana yang patut. Nak berhenti kerja, buat masa ni mungkin belum lagi. Tunggu bisnes Shaklee ni stabil dulu, insyallah akan tercapai impian saya sebagai Work At Home Mom (WAHM).

Kepada yang berminat mencuba perniagaan ini, ia sangat mudah kerana boleh dibuat 100% secara online. Stok order hari ini, esok dah sampai depan pintu. Barang juga dihantar kepada customer melalui pos sahaja. Sangat jarang berjumpa customer,kecuali customer yang request nak ambil sendiri barangnya.

Modal? Tak perlu duit beribu-ribu. Cukup hanya dengan rm 79 sahaja untuk daftar dan aktifkan keahlian anda akan diberi satu Bisnes Kit dimana di dalamnya ada detail produk, detail harga pengedar, harga ahli, cara kira bonus dan pelbagai info berkaitan Shaklee.

Apakah Kelebihan Mendaftar Sebagai Pengedar Sah Shaklee?

1) Cash bonus
Apabila point (UV) anda telah mencukupi 150 sebulan, anda bakal mendapat bonus tunai setiap 15hb. dari Shaklee. Tak susah untuk mengumpul 150 point kerana Shaklee menawarkan produk kecantikan, produk untuk kebersihan rumah selain produk kesihatan diri. Anda boleh berkongsi ID anda dengan saudara mara, jiran tetangga dan juga kawan-kawan sekerja. Mudah bukan?

2) Car bonus
Car bonus adalah dalam bentuk wang tunai. Wang tersebut boleh digunakan untuk membayar duit kereta atau terserah kepada anda untuk gunakan wang tersebut utk hal-hal yang lain.

3) Convention
Percutian dalam atau luar negara yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee. Apabila anda telah layak dan memenuhi ciri-ciri yang telah ditetapkan oleh Shaklee, anda bakal mengikuti percutian dan juga mengikuti rombongan umrah yang ditaja khas dan istimewa dari Shaklee.

Untuk cycle tahun 2017/2018, Shaklee telah menawarkan percutian ke western mediterranean 3 negara dan 6 bandar dan percutian ke Bangkok .






4) Bonus naik rank
Bagi yang layak dan memenuhi syarat yang telah ditetapkan oleh Shaklee, Shaklee akan memberikan bonus mengikut rank seperti berikut:


5) dan lain2 lagi

“Saya berminat nak jadi Pengedar Shaklee, Tapi Saya Tak Pandai Bisnes?”

Anda tak perlu risau! Saya akan guide dan coach anda bagaimana untuk menjalankan bisnes Shaklee secara online dari rumah, sama seperti saya.

Ini jaminan saya

  • Tidak mengamalkan penyimpanan stok yang perlukan modal beribu-ribu.Anda hanya perlu BERMODALKAN MINAT DAN KEINGINAN. 


  • Bimbingan coaching diberikan sepenuhnya, so jangan risau pada mereka yang memang zero tentang biz dan juga online. Bimbingan 100% SECARA ONLINE.

  • Tiada meeting sampai larut malam, tidak perlu tinggalkan family, buang masa dan buang duit. 
  • Sangat sesuai bagi mereka yg ingin pendapatan sampingan tanpa perlu korbankan masa dengan keluarga. 
  • Unlimited income, anda yg pilih nak 4,5,6 angka. SEMUANYA PILIHAN KITA. 
Jika anda berjaya membaca isi yang saya tulis di atas hinggalah di bawah ini, maksudnya andalah orang dicari itu. Anda sangat layak untuk menyertai saya dan grup Shaklee saya. Anda boleh menjalankan perniagaan ini secara part time atau full time dan saya akan membantu anda dengan sedaya upaya saya. Yang penting, anda perlu berusaha dan konsisten. Alhamdulillah semoga Allah terus limpahkan rezeki yang melimpah ruah untuk saya, semua downline saya dan juga ANDA yang bakal menyertai kami. Tak rugi jika anda join menjadi ahli Shaklee sekarang. Dengan kemudahan sistem online Shaklee ini, kini lebih mudah untuk anda berurusan dengan Shaklee. Sekiranya anda berminat menjadi ahli Shaklee, boleh hubungi saya melalui email  : pisah35.ee@gmail.com atau sms/whatsapp: 017 336 4128.

Wednesday, 16 August 2017

MANFAAT OMEGA 3 PENTING UNTUK IBU HAMIL DAN BAYI

Mengapa Omega 3 bermanfaat bagi pertumbuhan bayi dan kanak-kanak? Apa saja manfaat Omega 3? Bagi ibu hamil, bilakah masa yang paling penting untuk mengambil Omega 3?


Omega 3 bermanfaat untuk perkembangan otak bayi dan kanak-kanak

Otak memerlukan omega 3 seperti tulang memerlukan kalsium. Untuk itu, ketika Ibu hamil, baik ibu dan bayi memerlukan pengambilan penting ini.

Omega 3 bermanfaat bagi bayi dan kanak-kanak, kerana mengandungi lemak DHA. Pada tubuh kita, DHA paling banyak dijumpai pada otak dan mata. Maka tidak heran bila kajian telah membuktikan bahawa manfaat Omega 3 yang terbesar adalah untuk perkembangan otak dan mata bayi.

Kajian lebih lanjut juga membuktikan beberapa manfaat Omega 3 lain. Ibu yang kadar DHA pada darahnya tinggi, mempunyai anak yang lebih baik dalam keupayaan deria-deria, kognitif dan gerak motorik. Hal ini disampaikan pada Journal Of Pediatric, dan kajian dilakukan oleh Laval University, Quebec.

Bayi dengan Omega 3 yang cukup, mempunyai kemajuan kira-kira 2 bulan lebih awal berbanding bayi yang kurang Omega 3. Mereka lebih baik dalam ujian kepekaan yang dilakukan pada usia 6 bulan, serta mempunyai kemampuan belajar visual yang lebih baik ketika berusia 1-2 tahun.
Manfaat Omega 3 lain

Dr. Bruce Holub, University of Guelph, memaparkan beberapa manfaat Omega 3 lain, iaitu:
  • Mengurangkan risiko kelahiran pra-matang
  • Meningkatkan kemampuan anak dalam belajar membaca
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung di kemudian hari
  • Mengurangkan risiko berbagai macam alergi kulit

Ibu yang kita mengambil cukup Omega 3 berisiko lebih rendah terkena postpartum syndrome atau baby blues, iaitu turun naik perubahan mood yang terjadi setelah melahirkan. Mereka juga akan lebih cepat pulih selepas melahirkan.

Hubungi saya untuk saya bantu anda. Lengkap dengan cadangan pemakanan dan aturan supplemen.
Dapatkan Promosi Ogos ini

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

OMEGA 3 NUTRISI UNTUK KECERDASAN OTAK ANAK

Omega-3 telah dikenal sejak lama sebagai nutrisi penting bagi perkembangan otak. Itulah sebabnya, ibu hamil sangat disyorkan untuk mengambil suplemen Omega-3 dengan tujuan untuk memenuhi keperluan asid lemak ini dalam tubuh, yang umumnya sangat kurang didapatkan dari pola makan sehari-hari, agar perkembangan otak dari janin yang dikandungnya dapat penyerapan yang optimum.

Omega-3 merupakan asid lemak yang diperlukan oleh badan untuk berfungsi dengan baik. Salah satu manfaat yang paling penting dari Omega-3 adalah kesan anti keradangan yang dimilikinya. Banyak penyakit, seperti penyakit jantung dan arthritis, sangat berkaitan dengan proses keradangan. Omega-3 boleh mengurangkan keradangan, sehingga mampu mencegah pelbagai penyakit kronik tersebut.

Meski penyakit-penyakit kronik tersebut paling sering menyerang orang dewasa, bukan bermakna bayi anda tidak memerlukan Omega-3. Omega-3 sangat penting bagi kesihatan anak, bahkan sejak mereka belum lahir (masih berupa janin dalam kandungan). Berikut ini beberapa manfaat Omega-3 bagi anak-anak:

Perkembangan Otak
Beberapa kajian mendapati bahawa makanan bayi yang diperkaya dengan asid lemak Omega-3 iaitu DHA, menunjukkan adanya peningkatan pada koordinasi tangan dan mata, respon dan perhatian terhadap persekitaran, kemampuan bersosialisasi, dan skor ujian kecerdasan.

Kajian juga mendapati bahawa kanak-kanak usia 4 tahun yang terlahir dari ibu yang mengambil suplemen Omega-3 (EPA dan DHA) selama hamil dan bulan pertama menyusukan, mendapatkan skor ujian kecerdasan yang lebih tinggi berbanding dengan anak-anak yang lahir dari ibu yang tidak mengambil makanan tambahan EPA dan DHA.

Turunkan Risiko Asma
Sebuah kajian di tahun 2008 mendapati bahawa anak-anak dan remaja yang lahir dari ibu yang mengambil suplemen Omega-3 semasa hamil ternyata mempunyai risiko mengalami asma yang lebih rendah.

Penunjang Pertumbuhan.
Ada beberapa bukti yang menunjukkan bahawa ketika formula susu dan makanan bayi ditambah dengan Omega-3, ini dapat menunjang pertumbuhan dan perkembangan otak bayi yang baru dilahirkan.

Cegah Kelahiran Pramatang.
Di tahun 2003, sebuah kajian mendapati bahawa wanita yang memakan telur yang diperkaya dengan Omega-3 ternyata mempunyai risiko lebih kecil melahirkan pra-matang berbanding dengan para wanita yang tidak mengambil telur.

Selain itu, ada beberapa keadaan kesihatan pada anak-anak yang diyakini mampu diatasi dengan pengambilan suplemen Omega-3.

ADHD (Attention-Deficit / Hyperactivity Disorder).
Kajian menunjukkan bahawa suplementasi asid lemak Omega-3, terutama dengan dosis EPA yang lebih tinggi, terbukti berkesan dalam penjagaan kanak-kanak yang mengalami ADHD.

Kanak-kanak yang menderita ADHD umumnya mempunyai tahap Omega-3 dalam tubuhnya yang lebih rendah daripada normal, sehingga makanan tambahan Omega-3 akan membantu dalam hal perbaikan perilaku, penurunan hiperaktiviti, serta peningkatan perhatian kanak-kanak terhadap alam sekitar.

Kemurungan.
Minyak ikan sering digunakan dalam rawatan kemurungan pada orang dewasa, dan ada beberapa kajian serupa yang dilakukan pada anak-anak. Sebuah kajian pada tahun 2006 mendapati bahawa suplementasi minyak ikan mampu mengurangkan gejala kemurungan pada anak usia 6 - 12 tahun secara signifikan.

Diabetes.
Sebuah kajian memerhati anak-anak yang mempunyai risiko tinggi terkena diabetes Jenis 2. Para penyelidik mendapati bahawa mereka yang banyak mengambil Omega-3 dalam pola makannya sehari-hari mengalami penurunan risiko penyakit ini.
Google Translate for Business:Translator Toolkit

Asma.
Omega-3 mampu mengurangkan keradangan di saluran pernafasan. Sebuah kajian terhadap 29 kanak-kanak penghidap asma mendapati bahawa mereka yang mengambil minyak ikan selama 10 bulan mengalami lebih sedikit gejala asma daripada mereka yang tidak mengambil minyak ikan.


Omega-3 merupakan salah satu dari sekian banyak nutrisi penting bagi tumbuh kembang anak. Jadi, sayangi anak-anak anda dengan memberikan nutrisi penting ini dalam jumlah cukup setiap harinya! Jangan lupa lihat juga Sumber Makanan yang Mengandung Omega-3.

Hubungi saya untuk saya bantu anda. Lengkap dengan cadangan pemakanan dan aturan supplemen.
Dapatkan Promosi Ogos ini

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com