Friday, 2 June 2017

SHAKLEE SET DENGGI


APA ITU DENGGI
Penyakit denggi merupakan penyakit berjangkit yang berbahaya dan boleh membawa maut kerana hingga hari ini belum ada  ubat atau penawar untuk mengubati penyakit ini . Denggi boleh terjadi di kalangan orang dewasa dan kanak-kanak akibat daripada gigitan nyamuk aedes.

Penyakit ini biasanya berlangsung sepuluh hari dan kadangkala mengambil masa lama untuk pulih sepenuhnya. Penyakit ini kerap berlaku di kawasan bandar berbanding dengan luar bandar.

Penyakit denggi disebabkan oleh sejenis kuman virus yang dipanggil virus denggi . Virus ini tergolong didalam keluarga tagaviridae. Ia merupakan virus yang berkembang biak dalam serangga. Terdapat 4 jenis serotype virus yang telah dikenal pasti iaitu den 1 , den 2 , den 3 dan den 4. Semua jenis serotype ini boleh meransang pembentukan antibodi yang berbeza.

Namun begitu , kekebalan yang dihasilkan oleh perahanan badan tidak menyeluruh terhadap semua jenis virus denggi. Ia akan hanya melindungi individu untuk jenis virus tersebut sahaja. Virus ini termasuk ke dlam peredaran darah manusia melalui gigitan nyamuk aedes dan boleh didapati dalam tempoh yang singkat iaitu empat hingga lima hari pada tahap awal penyakit.

Cara penyebarannya iailah melalui gigitan nyamuk aedes orang yang berpenyakit virus denggi kepada orang yang sihat. 

TANDA-TANDA DEMAM DENGGI

1. Demam denggi Klasikal 
Tanda-tanda demam denggi ini bergantung kepada usia penyakit tersebut. Bagi bayi atau kanak-kanak cir utama ialah ruam yang disertai oleh demam panas. Makala dewasa dan remaja pula demam kuat yang muncul dengan tiba-tiba yang berlangsung selama- 2-7 hari. Sakit kepala , sakit dibelakang mata , sakit otot dan sendi yang diikuti oleh ruam yang timbul pada hari ketiga hingga keempat. Bintik-bintik merah dibawah kulit juga boleh didapati. Dan hasil daripada ujian makmal menunjukkan jumlah leukosit dan platlet dalam darah menurun. 

2. Demam denggi berdarah.
Demam denggi berdarah mempunyai 4 ciri klinikal utama seperti pendarahan yang berlaku seperti bintik-bintik merah dibawah kulit , pendarahan hidung , gusi , darah dalam najis ( najis berwarna hitam ) , kencing berdarah dan kadang kala mendapt haid yang berlebihan. 

Pembesaran hati terjadi pada peringkat awal penyakit. Pembesaran hari ini boleh mencapai dua hingga empat sentimeter dibawah tulang rusuk kanan. Kegagalan atau gangguan peredaran ditunjukan melalui tanda-tanda seperti kesejukan dna kongesti kulit. Kebiruan dan peningkatan kadar nadi. Mereka kelihatan resah dan lemah dan kemudian dengan cepat mengalami renjatan atau sawan.

RAWATAN UNTUK DEMAM DENGGI 
Setakat ini tiada rawatan yang spesifik bagi membunuh virus denggi. Namun begitu antara rawana yang biasa dilakukan untuk membantu pesakit demam denggi ialah :-

1. Rawaran demam denggi Klasikal
Rawatan yang diberi adalah menstabilkan pesakit bergantung kepada keadaan pesakit iaitu mengurangkan demam ( suhu badan) dan mengelakkan dari pendarahan berlaku. 

2. Rawatan demam denggi berdarah
Demam yang sangat panas , kehilangan selera makan dan muntah menyebabkan dehidrasi . Pesakit digalakkan supaya minum air lebih banyak. Demam yang sangat panas juag meningkatkan resiko resiko terjadinya sawan , oleh itu demam patut dikawam dengan antipiretik. Selain itu , peaskit dan akan diawasi supaya gejala pendarhan dan sawan dapat dikesan awal. 

KESAN KEPADA PESAKIT SEKIRANYA TIDAK MENDAPAT RAWATAAN
Demam denggi berdarah mempunyai tanda-tanda diatasdan juga pendarahan seperti : 
 • Mudah lebam
 • Pendarahan dibawah kulit , hidung atau gusi. 
 • Ia boleh diikuti dengan pendarahan seluruh badan yang juga membawa maut. 


CADANGAN SET DENGGI SHAKLEE
Vitamin juga mampu membantu mengurangkan symptom dan radang akibat denggi. Vitamin Shaklee membantu meningkatkan tahap imunisasi bagi melawan jangkitan virus. mengembalikan isotonic dalam badan dan memulihkan kembali sel-sel yang musnah akibat serangan denggi. Saya sangat " highly - recommend " untuk anda mencuba pengambilan supplemen untuk kembali sembuh. 

Vivix
 • Menggalakkan kesihatan keseluruhan 
 • Meningkatkan tahap imunisasi
 • Memperbaiki sel , menghapukan radikal bebas dan memperbaiki DNA

Performance Drink 
 • Membantu menstabilkan cecair dalam badan 
 • Memberi tenaga dan daya ketahanan fizikal 
 • Meningkatkan daya ketahanan badan 
 • Mencegah penyah-hidratan 

Nutriferon 
 • Pengambilan nutriferon juga adalah penting kerana nutriferon adalah "Immune booster" yang meningkatkan tahap imunisasi dalam tubuh bagi melawan penyakit.
 • Nutriferon adalah dipatenkan eksklusif satu-satunya interferon semulajadi didunia. malah formula yang digunakan juga selamat , semula jadi , tulin dan berkesan.

Jom dapatkan sekarang KLIK DISINI  SET DENGGI 
Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-355 9455 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-355 9455
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

No comments:

Post a comment