Tuesday, 25 April 2017

SHAKLEE PRODUK HALAL

Sepanjang penglibatan saya menjadi pengedar Shaklee ada juga yang mempersoalkan " Adakah Product Shaklee Ini Halal " . Kini saya telah mendapat jawapnnya. Pada yang tidak tahu saya ingin berkongsi pada anda semua tentang product shaklee adalah HALAL. Ini telah disahkan halal oleh ISA (Islamic Services of America) dibuktikan pula selamat dan berkesan melalui landmark studies dan kajian makmal.

Baru baru ini My Halal anjuran JAKIM yang berbincang tentang produk farmaseutikal HALAL atau Ubat Halal. Encik Rahman Ahli Farmasi & Penulis Buku dan ustaz Fauwaz Fazil Nor dari bahagian fatwa yg menjadi tetamu jemputan.


Kesimpulan yang saya boleh catatkan di sini antaranya:
  • Boleh dikatakan semua ubat dan vaksin yang dibekalkan oleh pihak KKM adalah halal. Mereka mempunyai team khas bagi menyaring dan meneliti kandungan2 ubat yg bakal dibekalkan kepada pesakit. 
  • Jika dahulu zaman 90an, ubat2 dan vaksin utama mungkin ada yang datang dari sumber porcine (babi), sekarang tidak lagi. Sudah banyak ubat sintetik yang halal yang boleh memberikan kesan yang sama kata En Rahman. Mereka membincangkan ubat cair darah (ubat halang darah beku) bg pesakit jantung yg dahulunya dr porcine, sekarang sudah banyak produk sintetik halal yang dihasilkan untuk mencairkan darah pesakit. 
  • Cuma sesetengah vaksin optional seperti rotavirus mungkin masih ada yg bersumberkan porcine (babi). Namun menurut Ust Fauwaz, sekiranya maslahah nya lebih banyak demi kesihatan umat dan tiada pilihan lain, maka dibenarkan utk umat Islam mengambilnya.
  • Ada juga slot membincangkan isu - isu  semasa Jakim. Media Jakim mengambil langkah bijak dengan mengupas isu -isu halal yang ditularkan oleh netizen di facebook yang kebanyakannya tidak benar dan dikongsi tanpa diselidiki. Jadi, Media Jakim menyarankan agar rakyat Malaysia mengambil langkah bijak dengan membuat kajian terlebih dahulu sebelum menyebarkan fitnah dan kadangkala tak baca pun sepenuhnya artikel! Cuma baca tajuk, salah faham, terus tekan share..ish3.. tak patut..
Oleh itu, wahai rakyat Malaysia..

Semak sebelum sebar
Saring sebelum sharing!


** Di Shaklee, kami sentiasa mengutamakan kualiti produk. Bukan sahaja produk- produk kami menggunakan bahan semulajadi dan bukan sintetik, disahkan halal oleh ISA (Islamic Services of America) dibuktikan pula selamat dan berkesan melalui landmark studies dan kajian makmal.

** Omegaguad dan ViVix antara produk Shaklee yang bantu mengelakkan dari darah beku. Bagus juga utk dijadikan supplements utk elak penyakit- penyakit kronik.

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-355 9455 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-355 9455
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

No comments:

Post a Comment