Tuesday, 4 April 2017

RESVERATROL MAMPU MENYEMBUH PENYAKIT KANSER

Resveratrol adalah sejenis antioksidan yang kuat yang terdapat dalam beberapa tumbuh-tumbuhan, termasuk anggur merah, delima, koko mentah, kacang tanah dan beri seperti raspberi dan mulber. Resveratrol dipercayai memberikan banyak faedah kepada kesihatan termasuk penyembuhan penyakit kanser.


Sebatian ini dihasilkan oleh tumbuh-tumbuhan untuk meningkatkan kelangsungan hidup dan ketahanan mereka terhadap penyakit dan dalam keadaan stres seperti terdedah kepada cahaya ultraungu yang berlebihan, jangkitan dan perubahan iklim. Apabila anda mengambil sebatian ini, anda boleh mendapat perlindungan yang sama.


Sifat antioksidan, anti-radang, dan anti-karsinogenik yanng terdapat pada resveratrol telah dikaji oleh saintis dan kebaikannya disahkan meliputi pencegahan dan rawatan penyakit-penyakit kronik seperti kanser dan penyakit Alzheimer. Resveratrol tergolong dalam keluarga sebatian yang dikenali sebagai polifenol, yang telah diketahui dapat untuk melawan radikal bebas yang merosakkan.

Resveratrol didapati dengan banyaknya dalam wain merah dan ia sangat larut dalam alkohol, Walaubagaimanapun kita sedia maklum minuman beralkohol termasuklah wine merah adalah adalah neurotoksin dan tidak baik untuk kesihatan. Jadi lebih wajarlah kita mendapatkan resveratrol daripada sumber lain yang lebih menyihatkan.


Buah-buahan seperti anggur muscadine, sebagai contoh adalah pilihan yang lebih baik. Anggur Muscadine mempunyai kepekatan tertinggi resveratrol dalam alam semula jadi kerana kulitnya yang lebih tebal dan banyak biji. Resveratrol ditemui lebih pekat di bahagian kulit dan bijinya.

Lain-lain sumber makanan termasuk koko, dark chocolate dan kacang tanah. Tetapi sangat sukar untuk mendapatkan dos terapeutik daripada makanan-makanan ini kerana kita hanya mengambilnya dalam kuantiti yang sedikit. Sebagai penyelesaiannya anda digalakkan mengambil supplement yang mengandungi resveratrol. Dalam kes ini, pastikan anda memilih supplement yang diperbuat daripada sumber semulajadi termasuk kulit dan biji anggur Muscadine.


Inilah pokok anggur Muscadine 

Inilah pokok anggur Muscadine yang merupakan salah satu bahan utama dalam Vivix Shaklee. Unik sungguh pokonya, tidak sama seperti anggur lain yang menjalar dan lembut batangnya. Walau bagaimanapun kelebihan anggur ini adalah kerana mempunyai kulit yang tebal dan biji yang banyak berbanding anggur atau buah beri yang lain. Dalam setiap tumbuhan yang menghasilkan resveratrol, kandungan resveratrol adalah lebih banyak dan pekat di bahagian kulit dan bijinya.

Faedah Resveratrol Dalam Rawatan Kanser
Penyelidikan telah menunjukkan bahawa resveratrol mempunyai keupayaan untuk menembusi nukleus sel. Nukleus sel adalah tempat di mana terdapatnya DNA. Resveratrol membolehkan DNA membaiki kerosakan radikal bebas yang menjadi punca kepada pertumbuhan kanser.

Di samping itu, ciri-ciri anti-radang resveratrol membantu menghalang enzim tertentu daripada mencetuskan pembentukan tumor. Ia juga membantu mengurangkan pembiakan sel. Pembahagian sel yang terlalu pesat boleh menyumbang kepada perkembangan pertumbuhan sel kanser.


Selain memainkan peranan dalam pencegahan kanser, kajian juga telah mendapati bahawa resveratrol boleh berfungsi bersama dengan rawatan kanser kerana ia bertindak sebagai:
Chemo-sensitizer-bahan yang boleh membantu anda mengatasi rintangan kepada ubat kemoterapi. Radiation- sensitizer - membuat sel kanser lebih sensitif kepada rawatan radiasi

Dengan kata lain, pesakit-pesakit kanser yang sedang menjalani rawatan kemoterapi atau raditerapi adalah digalakkan mengambil resveratrol samaada daripada sumber semulajadi atau supplement kerana resveratrol boleh membantu dalam kedua-dua rawatan tersebut.
Yang terakhir ini telah baru-baru ini ditunjukkan dalam satu kajian yang dijalankan di University of Missouri, di mana sel melanoma menjadi lebih mudah terdedah kepada radiasi apabila dirawat dengan resveratrol sebelum rawatan radiasi. Apabila dirawat dengan resveratrol sahaja, 44 peratus daripada sel-sel kanser telah menjalani apoptosis atau kematian sel.

Dengan ini dapat disimpulkan apabila rawatan gabungan dijalankan, iaitu sel melanoma yang melalui rawatan raditerapi terlebih dahulu dirawat dengan resveratrol, apoptosis sel-sel tumor meningkat kepada 65 peratus.

Beberapa Jenis Kanser Yang Telah Terbukti Mendapat Kesan Baik Daripada Resveratrol

Bukti pertama kesan anti-kanser resveratrol telah diterbitkan pada tahun 1997. Penemuan ini telah memberi minat kepada penyelidik yang menjalankan penyelidikan ke atas kanser. Lebih banyak kajian dilakukan terhadap resveratrol selepas itu. Lebih tepat lagi, kebolehan resveratrol dalam menjadikan chemoterapi dan radioterapi membuatkannya unik dan berpotensi sebagai rawatan terhadap kanser.

Kebanyakan tumor mempunyai sifat rintang terhadap bahan kimia yang digunakan dalam chemoterapi. Ini dikenali sebagai chemoresistance. Penyelidik masih lagi mencari chemo-sensitizer yang boleh membantu mengatasi masalah rintang ini, dan resveratrol adalah jawapan kepada masalah ini. Pada tahun 2011 jenis-jenis kanser di bawah ini didapati memberi respon positif terhadap penggunaan resveratrol:
 • Karsinoma paru-paru
 • Mieloid akut dan leukemia promyelocytic
 • Myeloma berganda
 • Kanser prostat
 • Epidermoid Oral karsinoma
 • Barah pankreas
Dalam satu kajian lain yang diterbitkan pada tahun yang sama, resveratrol juga didapati membantu mengatasi kebanyakan kesan sampingan daripada rawatan kanser konvensional. Bukti menunjukkan bahawa punca utama gejala-gejala ini adalah disebabkan tindakan semulajadi tubuh kita terhadap rawatan chemotheraphy dan radiotheraphy. Kesan-kesan sampingan tersebut adalah seperti yang disenaraikan di bawah:
 • Cachexia (penurunan berat badan dan otot secara mendadak)
 • Anorexia
 • Keletihan
 • Kemurungan
 • Sakit neuropathic
 • Kebimbangan
 • Kecacatan kognitif
 • Gangguan tidur
 • Delirium (kekeliruan akut)
Masalah atau simptom ini biasanya dihadapi oleh pesakit-pesakit yang sedang menjalani chemotherapy dan radiotherapy. Resveratrol didapati dapat membantu mereka mengatasi masalah-masalah ini.

Antara Testimonial Cancer Survivor Dengan Bantuan Vivix ShakleeJaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli SHAKLEE VIVIX !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

No comments:

Post a Comment