Saturday, 11 March 2017

SHAKLEE SET JERAGAT

Cara Hilangkan Jeragat Dengan Selamat dan Cepat 
Sudah cuba macam-macam untuk hilangkan jeragat? Habis beribu-ribu RM, jeragat tetap tidak hilang. Kini saya kongsikan kepada anda cara hilangkan jeragat dengan selamat dan cepat.

Kalau anda alami masalah ini, anda pasti teruja mengetahui masalah jeragat anda boleh hilang dan kulit akan kembali cerah.
Apakah jeragat

Jeragat atau nama medikalnya Melasma adalah salah satu dari masalah kulit yang sangat biasa di kalangan penduduk Asia umumnya dan Malaysia. Jeragat adalah sejenis penyakit kulit yang tidak berbahaya tetapi kehadirannya menyebabkan kulit wajah seseorang kelihatan tidak sihat selain menjejaskan penampilan.
Masalah jeragat menghantui ramai wanitaMenurut Perunding Dermatologi Pusat Perubatan Darul Ehsan, Dr Noraziah Abd Kadir Jailani, makna jeragat terlalu meluas dalam kamus perubatan, namun, masyarakat khususnya orang Melayu mengenali jeragat sebagai tompok hitam atau pigmentasi pada kulit atau biji hitam seperti tahi lalat yang bertapak secara berkelompok di beberapa bahagian badan, wajah dan leher.


Punca jeragat


Cahaya Matahari
Cahaya matahari mengandungi sinar ultraviolet A dan B yang boleh menyebabkan kerosakan sel kulit kita. Kesan sinar UV ini bukan sahaja menyebabkan jeragat malah boleh menyebabkan kanser kulit.

Kehamilan
Bagi anda yang pernah hamil tentu biasa mengalami banyak masalah kulit ketika hamil. Antaranya kegatalan, kulit pecah, jerawat, ekzema dan jeragat. Bagi sesetengah ibu, masalah kulit ini akan pudar dan hilang selepas bersalin. Tetapi ramai juga ibu yang terus mengalami masalah ini termasuk jeragat.

Hormon Tidak Stabil
Kajian menunjukkan hormon tidak stabil seperti membuat rawatan hormon mengandungi estrogen atau progestron, menjadi punca masalah jeragat.

Pengambilan Ubat-ubatan
Ini merupakan punca jeragat yang jarang benar kita sedari. Pengambilan beberapa jenis ubat boleh memberi side efek pada keupayaan kulit untuk merawat dan menghasilkan sel baru yang sihat dan aktif.

Pewangi
Bahan pewangi dan kosmetik boleh menyebabkan tindak balas photoxic merupakan juga salah satu sebab terjadinya jeragat.

Hypotiroid
Bagi pesakit hypotiroid, ini berlaku disebabkan paras hormon tiroid adalah rendah.

Antara banyak-banyak punca jeragat di atas, punca sinar matahari adalah paling besar.


KLIK DISINI UNTUK ORDER ;SET JERAGAT

Cara Atasi Jeragat


Langkah 1: Atasi Masalah Hormon
GLA COMPLEX  - Anda perlu tahu jeragat tidak akan hilang dengan hanya menggunakan pencuci muka. Patutlah kan, asyik sental je tapi jeragat tidak juga hilang. Sebab inilah pengambilan GLA Complex sangat penting. GLA Complex mengandungi 2 kali ganda lebih banyak GLA berbanding produk lain di pasaran. GLA adalah singkatan daripada gamma lenolenic acid (GLA).

Untuk tujuan menghilangkan jeragat, GLA berfungsi mengawal paras hormon estrogen dan testosteron. Ingat tadi kan, masalah jeragat adalah disebabkan ketidakseimbangan hormon, jadi bila hormon stabil masalah jerawat yang menjadi punca utama jeragat akan dapat diatasi.GLA Complex juga berfungsi untuk memulihkan bintik penuaan / jeragat pada kulit dan melindungi kulit daripada sinaran UV dengan vitamin E yang terkandung di dalamnya.


Langkah 2: Meningkatkan Kolagen Sekaligus Mencerahkan Jeragat.

Salah satu punca jeragat adalah disebabkan kulit tidak sihat dan mudah kalah pada serangan radikal bebas. Ini disebabkan oleh kolagen yang semakin melemah.VITAMIN C SHAKLEE dengan teknologi sustained released mampu mengekalkan vitamin C dalam darah selama 5 jam. Jika vitamin C diambil 2 biji setiap 5 jam, vitamin C akan terus kekal di dalam darah anda di sepanjang tempoh 24 jam. Dalam tempoh ini proses menghilangkan jeragat akan berlaku disebabkan berlakunya proses pemulihan yang aktif.


Kolagen berfungsi menegangkan kulit di samping membentuk kulit wajah yang cantik. Pengambilan vitamin C berterusan telah terbukti dapat mencerahkan kulit, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan jeragat. Kulit anda semakin cerah dan jeragat akan semakin menghilang.

Langkah 3: Tahan dan Rawat Sel Rosak

Vivix - Pastinya sebab antioksidannya yang tinggi. Antioksidan akan menghalang kerosakan sel dan merawat kerosakan. Sel yang rosak akan menjadi hitam. Bila mempunyai antioksidan yang tinggi sel - sel yang mati akan digantikan dengan Sel - sel yang baru . ini akan membuat muka lebih cerah.  


Jeragat ialah sejenis inflamasi kulit. Asasnya, ia disebabkan oleh kesan radikal bebas. Radikal bebas yang berlebihan menyebabkan penghasilan melanin menjadi tidak normal.

Kulit akan bertindak balas secara semulajadi untuk melawan sinar UV. Pigmen gelap (Melanin) akan dihasilkan dengan lebih banyak. Terlebih banyak sehingga terjadinya jeragat. Jeragat akan menebal terutamanya di kulit yang terkena matahari. Ia kemudiannnya menjadi semakin kronik bila berlaku ‘sunburn’. Oleh itu, pengambilan Vivix akan membantu mengawal lambakan radikal bebas pada kulit.

Selain dari itu, resveratrol yang ada didalam Vivix juga diuji 95% dapat menghalang kerosakan sel yang menyebabkan jeragat. Ia meneutralkan kesan sinar UV pada kulit. Jeragat yang gelap akan sembuh dan semakin cerah dengan cepat.Langkah 4: Vitamin E Penting

Vita E Complex - Bagi kesihatan dan kecantikan kulit, vitamin E memang sangat penting. Kandungan antioksidannya yang tinggi adalah kunci menghilangkan jeragat pada wajah.

Selain itu, vitamin E juga berfungsi mengawal selia Vitamin A bagi tujuan pemulihan kulit rosak, disamping mampu mengurangkan jeragat dan menghalang penuaan. Setiap sel jeragat yang hilang, sel baru akan menggantikannya dan sel itu semestinya sel yang sihat.Selain dimakan 1biji sehari, vitamin E juga boleh dipecahkan dan disapukan pada kawasan jeragat. Set Jeragat Shaklee semestinya berkesan menghilangkan jeragat pada wajah.
Langkah 5 : sport whitening Treatment
Memperbaiki kesan-kesan matahari serta mencerahkan tompok jeragat kulit dengan cepat. Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit. Cats Claw menegangkan kulit . Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus .

Berapa Lamakah Masa Untuk Melihat Perubahan Kulit?

Perubahan pada kulit kesan pengambilan suplemen ini berbeza-beza bergantung kepada tuan punya diri. Tetapi kesannya boleh dilihat seawal 2-4 minggu pengambilan. Ambil secara konsisten dan anda akan takjub dengan hasilnya.Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli SET JERAGAT SHAKLEE!
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-3364128 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-3364128
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

No comments:

Post a comment