Tuesday, 5 September 2017

COLLAGEN POWDER SHAKLEE BANTU KURANGKAN SAKIT LUTUT DAN SAKIT SENDI

Cerita pasal sakit lutut, terus teringat mak yang selalu mengadu sakit lutut. Sakit lutut dan sendi saling berkait rapat. Sakit lutut berlaku sebab tulang rawan mula haus dan terhakis dan sebab bahan yang dinamakan sebagai kolagen dalam tulang rawan mula rosak dan berkurangan.

Kolagen dikenali dengan fungsinya untuk membantu kulit kita mengekalkan kepadatan, kelicinan serta menyokong pembaharuan sel-sel kulit.

Kebanyakan daripada kita cuba memperbaiki keadaan kulit dengan kolagen. Walaubagaimanapun, manfaat kolagen tidak hanya terhad kepada kulit, terdapat pelbagai manfaat kolagen yang dapat membantu badan kita.Kolagen juga memainkan peranan yang penting dalam mengekalkan kesihatan kuku dan rambut. Ia juga akan mengekalkan kesihatan tendon – iaitu tisu yang menghubungkan otot kepada tulang – dan juga pada ligamen yang kuat, sejenis tisu perantara yang menggabungkan tulang dan seterusnya mengeratkan sendi.

WhatsApp " Untuk pertanyaan " ke 017-355 9455 @ klik Pertanyaan

Ia adalah sangat bermanfaat untuk individu yang mengalami sakit sendi ataupun sakit lutut akibat ligament pada tulang atau tulang yang kurang kuat.

Kolagen Kurangkan Masalah Sakit Sendi Lutut
50% daripada tulang rawan memang terdiri daripada kolagen. Kolagen inilah yang membantu mengekalkan kepadatan dan kekuatan tulang. Selepas umur 20an, kolagen ini mula terhakis dalam tulang rawan (cartilage).

Badan boleh menghasilkan kolagen dengan sendiri, bagaimanapun masalah berlaku apabila bilangan kolagen yang dihasilkan oleh badan tidak dapat lagi menampung keperluan menggantikan bilangan kolagen yang rosak tadi.

Tahukah anda, orang berusia atau warga emas biasanya sakit sendi lutut sebab kolagen di dalam lutut mereka semakin kering.

Apa yang berlaku bila kolagen berkurang?
Tulang lutut akan membesar melebihi rangka lutut sehingga lutut bengkak apabila kolagen mula berkurang dan rosak.

Oleh sebab itu, kolagen berperanan penting dalam tulang rawan.

Antara fungsi kolagen:
✔ Memberi regangan kepada sendi
✔ Menjaga rangka lutut
✔ Memelihara tulang rawan yang rosak

Pembedahan boleh dilakukan untuk menyelesaikan masalah sakit sendi. Selepas pembedahan, fisioterapi mesti dilakukan selama berbulan-bulan. Selain pembedahan, anda juga boleh mengambil suplemen kolagen seperti Collagen Powder Shaklee.


Bagaimana Collagen Powder bantu sakit sendi, lutut?
Collagen berfungsi memberi regangan kepada sendi, rangka lutut dan juga memelihara tulang rawan yang rosak.

Tahukah anda, Collagen Shaklee membekalkan 4000mg "Collagen Proprietary menjadikan collagen shaklee jauh lebih unggul dan terbukti berkesan dalam tempoh yang singkat.
  • Bila sakit sendi, dan kita amalkan collagen shaklee, kolagen akan diserap oleh tubuh dan seterusnya meresap ke bahagian sendi seperti lutut.
  • Apabila kolagen diserap ke sendi lutut, ia akan membaiki secara perlahan bahagian yang rosak dan juaa menggantikan kolagen yang rosak.
  • Secara perlahan bengkak akan pulih dan tulang yang terkeluar dari rangka lutut akan masuk semula ke dalam rangka.
  • Kolagen bersifat elastik dan sangat kuat. Mengikut ujian klinikal, Collagen Shaklee memberi kesan positif seawal 8 minggu
  • Collagen Shaklee ada banyak manfaat bukan untuk sakit sendi dan lutut sahaja tapi juga untuk kecantikan.
Mengikut kajian, penggunaan selama 8 minggu boleh nampak hasil Collagen Shaklee ni, ada juga yang kurang dari itu atau seawal 3 hari.Collagen shaklee bersifat elastik dan sangat kuat. Ianya juga bukan drugs, tidak mengandungi bahan2 berbahaya dan tiada kesan sampingan.


Testimoni

WhatsApp " Untuk pertanyaan " ke 017-355 9455 @ klik Pertanyaan
Klik di Esell untuk tempahan 

Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-355 9455 melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-355 9455
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

No comments:

Post a comment