Friday, 8 September 2017

PERBEZAAN DAN KEISTIMEWAAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE

APA ITU KOLAGEN
Kolagen adalah protein utama pada tisu penghubung dalam mamalia dan manusia dan Merupakan salah satu protein yang panjang di samping struktur fibrous protein yang berbeza daripada protein globul (enzim).Terdapat lebih daripada 25 jenis kolagen wujud dalam badan secara semulajadi.

Kolagen memainkan peranannya dalam kesihatan penjagaan kulit, otot, tulang, rawan, urat, rambut, kuku, dan gigi. Rantaian kolagen yang kuat dikenali sebagai fiber kolagen, merupakan komponen utama pada matrik ekstraselular yang mengukuhkan tisu serta struktur sel. Kolagen merupakan komponen utama dalam fascia, kartilaj, ligamen, tendon, tulang serta kulit. Dengan adanya lapisan keratin yang lembut, ia membantu dalam menguatkan struktur lapisan kulit di samping daya elastik kulit. Selain itu, kolagen juga membantu dalam menguatkan saluran darah serta memainkan peranannya dalam membentuk tisu tubuh. Secara semulajadi, ia memerangkap kelembapan dan untuk keanjalan kulit.


Seringkali kolagen dikaitkan dengan kesihatan kulit manusia. Ia bersama-sama keratin menjadikan kulit kuat dan anjal.

WhatsApp "Untuk pertanyaan " ke 017-355 9455 @ klik Untuk petanyaan
Kolagen berkurangan seiring dengan peningkatan usia. Kulit menjadi berkedut. Oleh itu, tidak hairanlah ramai yang mencari dan tercari-cari sumber dalam usaha menangani kesan ketara penuaan pada kulit.

Selain itu, kolagen diperlukan dalam hal perubatan bagi melancarkan pergerakan sendi. Kadang kala digunakan dalam merawat dan mengubat kes-kes melecur yang serius. Bagi merawat kes melecur, ia digunakan bagi mencipta ganti kulit palsu.

Salah satu fungsi kolagen adalah merawat luka pada kulit. Ia merangsang platlet darah agar cepat membeku dan membentuk selapisan bagi melindungi luka.
Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% setahun selepas usia 25 tahu. Kesan pengurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45 – 50 tahun, badan kehilangan separuh daripada kolagen yang ada. Maka, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan. 

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-355 9455
Email: Pisah35.ee@gmail.com 
PERBEZAAN COLLAGEN POWDER
Shaklee Collagen Powder adalah suplemen kolagen yang unggul, mengandungi 4,000 mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) proprietari, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah. Kolagen Shaklee mempunyai berat molekul yang tersangat rendah, sekitar 1000 Dalton (berat molekul kolagen diukur dalam unit Dalton) amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan kulit dengan berkesan.
KEISTIMEWAAN COLLAGEN POWDER 
Shaklee Collagen Powder mampu membantu kulit kita mengekalkan keanjalan semulajadi dan mempertahankan dari kehadiran kedut-kedut:
  • Kolagen yang dihasilkan oleh tubuh kita semakin berkurangan apabila usia kita semakin meningkat, mengakibatkan banyak kedutan dan garis halus, di samping kulit yang semakin kendur.
  • Kerosakkan kolagen juga boleh dipercepatkan dengan faktor seperti sinaran matahari, radikal bebas di udara, air dan nutrisi, merokok dan lain-lain.
Tampak Lebih Muda:
  • Kolagen juga bermanfaat dalam membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula.
  • Kuku akan menjadi lebih kuat, bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat.
  • Kulit akan kurang kering dan keanjalan akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut.
  • Membantu menghilangkan tanda penuaan.
Rasa Lebih Muda:

  • Kolagen adalah sama penting untuk tulang seperti juga tulang perlukan kalsium. Kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinan nya menjadi rapuh.
  • Kolagen juga membantu mengurangkan kesakitan dan geseran di bahagian sendi.
  • Baik untuk mata. Kornea memerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal.
  • Memastikan otak sentiasa sihat. Sel glya membekalkan nutrisi pada otak dan ini disokong oleh kolagen. Penting untuk menentukan agar otak kita mendapat manfaat kolagen agar minda anda tetap berkeadaan baik apabila kita semakin menua.


KLIK DISINI UNTUK ORDER 


Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-355 9455
Email: Pisah35.ee@gmail.com 


Jaminan kami
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?
Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran
Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Selayang dan Batu caves . Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun CIMB bank atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli !
Untuk keterangan lanjut boleh berhubung dengan Kak Pisah ditalian bernombor  017-355 9455melalui aplikasi Call / SMS / WhatsApp.

Norhapisah Asmuni ( Kak Pisah )
Shaklee ID :(ID:1251745)
SMS & Whatsapp: 017-355 9455
Email: Pisah35.ee@gmail.com 

No comments:

Post a comment